Nieuws

Op deze pagina vindt u nieuws van Hobo Hydrauliek B.V.

Nieuws 7 november 2022

Wij zijn elke dag bezig met het uitbreiden van onze assortiment op de webshop. Zo kunt u nu ook RVS koppelingen en adapters bij ons bestellen. Wij hebben hiervan een groot aantal op voorraad. Voor de actuele voorraad opent u het product en gaat u naar product details.

https://www.hoboparts.nl/nl/100-koppelingen-en-adapters

Nieuws 19 maart 2021

VCA** certificaat behaald!

Vol trots delen wij u mee dat Hobo Hydrauliek B.V. onlangs haar certificering heeft behaald voor VCA** 2017/6.0

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Van oorsprong is deze certificering bedoeld om bedrijven veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verkleinen. VCA is een veelzijdig programma dat dienstverlenende bedrijven toetst op hun beheersysteem voor de veiligheid, de gezondheid en het milieu.

Bedrijven die werkzaam zijn in de aannemingswereld krijgen steeds vaker van potentiële opdrachtgevers de vraag of zij VCA-gecertificeerd zijn. Een opdrachtgever die risicovol werk uitbesteedt aan een VCA-gecertificeerde onderneming mag erop vertrouwen dat zij het werk zodanig uitvoert dat de veiligheid, de gezondheid en het milieu niet in gevaar komen.

Nieuws | VCA Hobo Hydrauliek

Nieuws 19 maart 2021

U kunt vanaf heden ook met de pin betalen!

Nieuws | Pinnen Hobo Hydrauliek

Nieuws 8 augustus 2020

Alles is hydrauliek, tot de stoel van de chiropractor toe

Hobo Hydrauliek testbank

Roy Boon tussen de reminrichting (links) en de testbank (rechts). Foto: Corne Sparidaens

Vakmensen en hun gereedschap. Zes weken lang zoekt Dagblad van het Noorden naar het verhaal achter het werktuig. Deze week: Roy Boon, hydraulisch specialist in Emmen.

Het is het hart van de werkplaats. Haast letterlijk twee machines, met pompen, slangen, schakelaars en schermpjes.

Roy Boon, geeft een vriendelijk tikje op zijn componententestbank. Boons HOBO hydrauliek en aandrijftechniek in Emmen kocht de groene machine vijftien jaar geleden van de Duitse luchtmacht. ,,De Luftwaffe’’, zegt Boon met een grijns.

Amper gebruikt

Het apparaat, geproduceerd in Nederland eind jaren zeventig, is in Duitse dienst amper gebruikt. ,,Ik denk dat ze hem op reserve hadden. Toen wij hem kochten had ie nog niet meer dan 15 uur gedraaid.’’

Hoe anders is dat nu. De testbank draait nu serieuze werkweken. Hydromotoren, ventielen, cilinders alles wat in de hydrauliek en aandrijftechniek wordt gebruikt passeert wel eens een keer de testbank.

Hoe noem je zo’n apparaat

Een bank die met hogedrukslangen is gekoppeld aan een apparaat dat simpeler oogt, maar niettemin nog wel meer de trots is van HOBO. Want vervaardigd door Boon en een paar collega’s. Hoe je het apparaat noemt? ,,Tja’’, zegt Boon, ,,hoe noem je het? Een reminrichting voor hydraulische motoren. Zoiets?’’

Om het rendement te bepalen worden op de testbank motoren in gang gezet. Om de zaak in de motor onder druk te zetten, moet de beweging aan de andere kant wordt afgeremd. De tegendruk maakt het rendement zichtbaar. Nodig, want alles moet in topconditie zijn in de hydrauliek.

Tot voor kort gebruikte HOBO alternatieven om de beweging af te remmen. ,,Maar dat was niet volmaakt’’, zegt Boon. ,,Je had dan geen 100 procent goede test. En 100 procent zekerheid wil je wel geven.’’

Dus werd de reminrichting gemaakt. Het apparaat draait nog maar kort. Maar wel tot tevredenheid. ,,Als je zo’n apparaat koopt, ben je gauw 30.000 euro kwijt. Daarom hebben we er zelf een gemaakt. Je moet creatief zijn in je eigen vakgebied.’’

Zeven medewerkers

Boon is een telg van een familie met ‘rechterhanden’. Opa en pa hadden het repareren van motorfietsen als hobby. Toen pa zijn baan verloor, startte hij een bedrijfje HOBO Parts. Dat is inmiddels uitgegroeid tot HOBO hydrauliek, een bedrijf met zeven medewerkers.

HOBO heeft onder meer alle bruggen en sluizen in Overijssel, delen van Drenthe en Friesland in onderhoud. Maar het is breder. Ontwikkelen van systemen en ombouwen van bestaande systemen gebeurt. ,,Hydrauliek zit overal. Van de winning van aardolie tot de stoel van chiropractor.’’

Filteratie moet op orde zijn

En dus veel reparatie en onderhoud. ,,De filteratie moet op orde zijn’’, zegt Boon. Ofwel de olie in hydrauliek moet schoon zijn. Te grote deeltjes moeten eruit gefilterd worden. Als er al deeltjes in zitten, moeten ze klein zijn. Heel klein. Deeltjes groter dan 5 micron mag niet.

Voor wie het wil weten: een hoofdhaar is ongeveer 70 micron.

bron: Dagblad van het Noorden

Nieuws 16 juni 2020

Hobo Hydrauliek B.V. levert vanaf heden een groot assortiment aan hydraulische handpompen en cilinders

De handpompen en cilinders zijn erg gebruiksvriendelijk en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Uitvoeringen handpompen: 

  • Standaard
  • Dubbelwerkend
  • Aluminium
  • Met of zonder manometer

Uitvoeringen cilinders:

Universele (met schroefdraad), aluminium, holle plunjer (met schroefdraad), hydro-mechanische, stelring, telescopische en laag model cilinders.

Een aantal enkelwerkende cilinders zijn ook dubbelwerkend leverbaar.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via:

info@hobohydrauliek.nl of 0591 – 31 41 63

Prijslijst hydraulisch gereedschap 2020 Hobo Hydrauliek BV

Handpompen en cilinders

Nieuws 16 maart 2020

Hobo Hydrauliek BV levert vanaf heden Roth accumulatoren en toebehoren

Naast het leveren van de Roth accumulatoren kunnen wij deze naast andere merken ook voor u reviseren en vullen.

Roth Hydraulische accumulatoren staat al meer dan 60 jaar voor ervaring in onderzoek, ontwikkeling, ontwerp in de productie van zuiger,-balg- en membraanaccumulatoren.

Met een uitgekiend aanbod aan accumulatortechniek voldoen de Roth Hydraulics drukaccumulatoren aan uiteenlopende eisen op het gebied van hydrauliek. Ze worden aangevuld met een breed scala aan accessoires, waaronder het veiligheids- en afsluitblokken, gasveiligheidskleppen, vul- en testapparatuur en een grote verscheidenheid aan Meetsensoren.

Het Roth Hydraulics-gamma omvat verschillende soorten accumulatoren, met een grote verscheidenheid aan vloeistofaansluitingen en materialen.

Accumulatoradapters, veiligheids- en afsluitklepblokken en andere accessoires zijn te vinden in onze aparte catalogus

Vanaf heden ook te bestellen via onze Webshop 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via:

info@hobohydrauliek.nl of

0591 – 31 41 63

Onze nieuws pagina word regelmatig bijgewerkt.