Doe de Machineparkscan!

Voorkom hoge kosten door te laat onderhoud

Verleng de levensduur van kostbare onderdelen, voorkom uitval van je machines en verlaag de reparatiekostenOnze Machineparkscan biedt uitkomst!

De oorzaak van slijtage en storingen is vaak vervuiling zoals water of deeltjesvervuiling. Tijdig onderhoud voorkomt schade aan machines en onderdelen. Daarnaast draait het grootste deel van de machines met een olie die vuiler is dan door de machinefabrikant is gewenst, ook dit verhoogt de kans op schade. Maar al te vaak leidt dit tot een forse financiële impact door een storing of doordat dure machinecomponenten onnodig vervangen moeten worden. Een tijdige analyse van het systeem kan dit voorkomen.

Een scan van onderdelen en olie zorgt voor het vroegtijdig herkennen van:

 • Mogelijke storingen
 • Vervuilde olie
 • Slijtdelen

De Machineparkscan

Tijdens onze Machineparkscan analyseren wij het gehele systeem; aandrijfsystemen, hydraulische systemen, tandwielkasten en alles waar olie in zit, waar vuildeeltjes voor slijtage zorgen. Wij verzorgen een analyse van de huidige staat van de systemen, onderhoud en opbouw. Tijdens deze scan voeren wij de volgende zaken uit:

 • Kennismaking op locatie met het bedrijf en contactpersonen
 • Inventarisatie en inspectie van machines
 • Onderhoudshistorie en schema’s van de machine worden opgevraagd
 • Wij voeren verschillende metingen uit
 • We berekenen de gewenste reinheidsgraad en filter fijnheid

Deze analyse zorgt voor het vroegtijdig herkennen van mogelijke storingen, vervuilde olie en de aanwezigheid van slijtdelen. Op basis van deze analyse stellen we een plan van aanpak voor verbetering op en stellen wij een onderhoudsplan op.

De voordelen van een onderhoudsplan

 • Van te voren inzicht krijgen waar verbetering noodzakelijk is
 • De kosten van proactief onderhoud liggen lager
 • Lagere kosten door minder uitval
 • Lagere kosten door langere levensduur van de machine en onderdelen
 • Minder kans op storingen
 • Planbaar onderhoud, dus minder productieverlies

Waarom een scan van Hobo Hydrauliek?

Al ruim 20 jaar hebben wij ervaring, waarbij we de systemen van onze klanten continue monitoren en zorgen wij voor een structurele verlaging van onderhouds- en vervangingskosten. Onze kennis ligt zowel op de componenten als de systemen. Van onze klanten, waarbij wij een Machineparkscan hebben gedaan, heeft 75% het plan uitgevoerd en hier plukken zij nu de vruchten van.

Plan nu jouw scan in!

Na een telefonische kennismaking plannen wij een afspraak in om de Machineparkscan uit te voeren. Op basis van het aantal machines stellen wij een prijs op maat op, waarbij onze ervaring is dat je deze investering eenvoudig terugverdient. Binnen twee weken na de scan bespreken wij het onderhoudsplan in een volledig rapport met een helder advies.

Neem contact met mij op

Vul onderstaand formulier in of bel met Hobo Hydrauliek: 0591-314163.

  Onze Specialisten

  Persoonlijke aandacht, Rick en Roy zijn uw specialisten

  “Ik kan Hobo Hydrauliek van harte aanbevelen, dankzij de prettige samenwerking met Hobo Hydrauliek, hebben wij onze beweegbare kunstwerken nagenoeg storingsvrij, Hobo Hydrauliek heeft in de afgelopen jaren het onderhoudsprogramma verfijnd en gezorgd voor een betere continuïteit”.

   Simon de Klerk, medewerker Technisch Beheer Provincie Overijssel

  “Hobo Hydrauliek verzorgt al ruim 20 jaar structureel onze machines, waardoor we de onderhouds- en vervangingskosten laag houden en minder last hebben van onverwachte uitval. Heel efficiënt een heel fijne samenwerking.”

   Jan Peter van de Vegte, bedrijfsleider Panelen Holland